log in

Dodik: NATO bi ograničio BiH /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u programu Al Jazeere Balkans da se izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH uslovljava putem ka NATO, što, prema njegovom mišljenju, nije toliko bitno kao članstvo u Evropskoj uniji.

Neke zemlje, kao što je Švedska, odbile su da budu u NATO-u podsjetio je Dodik i rekao da ne vidi razloga da se toliko to potencira u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je kako vjeruje da evropski put okuplja sve političke opcije u Bosni i Hercegovini.

Na pitanje da li je on  ruski čovjek u BiH Dodik je odgovorio.

Govoreći o protestima grupe "Pravda za Davida" u Banjaluci, Dodik je kazao da nije bilo pretjerane upotrebe sile tokom protesta grupe „Pravda za Davida“.

Na pitanje da li je svjestan posljedica izjave "da je Drina čaša vode, ja bih je popio", kako je rekao u jednom intervjuu, te da mnogi smatraju svaka promjena granica vodi regiju u sukob, Dodik je kazao da u "BiH nijedna strana nema potencijala za sukob"."RS nije protiv toga da bude u BiH, ona je protiv miješanja stranaca koji ruše Dejtonski sporazum. Protiv ustavne BiH nismo, mi se zalažemo za to", istakao je Dodik.

Društvene mreže