log in

Višković: Srpska u mnogim zemljama predstavljena na pravi način /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U  narednom periodu potrebno je  jačati ekonomske veze sa zemljama gdje Srpska ima predstavništva,  a neophodno je napraviti jaču sinergiju i Vlade i predstavništava na terenu kako bi u narednom periodu došlo što više stranih investicija, rekao je predsjednik Vlade RS Radovan Višković nakon sastanka sa šefovima predstavništava Srpske.

On je pozvao šefove predstavništava da koriste svoje, čak i prijateljske veze, kako bi doveli investitore.Spreman sam da na bilo kojoj destinaciji razgovaram sa investitorima, ali ne kao turista, već kao neko ko će nakon razgovora dovesti investitora - kaže premijer Srpske.

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić istakao je da je cilj današnjeg sastanka bio da šefovi predstavništava upoznaju premijera sa dosadašnjim radom i budućim planovima, kao i o ostvarenoj institucionalnoj saradnji i ekonomskim rezultatima.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je da je konkretan benefit od investicija Rusije ulaganje u Rafineriju nafte u Brod i da grupacija "Optima" godišnje u budžet uplaćuje 250 miliona evra.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić rekao je da je jedno od privredno najznačajnijih rezultata ovog predstavništva dolazak kompanije "NCR" u Banjaluku.

Društvene mreže