Logo
Odštampajte ovu stranicu

Da li je na pomolu konačan dogovor ? /VIDEO/

Da li je na pomolu konačan dogovor ? /VIDEO/
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vjerujem da ćemo 17. Aprila konačno završiti sve što je neophodno da bi Savjet ministara mogao profunkcionisati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure – rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Naveo je da će HDZ insistirati na finansijama, inostranim poslovima i bezbjednosti. Istakao je da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Savjet ministara treba da bude proširen sa novim ministarstvima.

Podsjetimo, iz Stranke demokratske akcije ukazivali su ovih dana na kako kažu dosadašnju praksu, da ako je na čelu Savjeta ministara bio neko iz reda srpskog naroda, onda SNSD i njegovi koalicioni partneri mogu računati na još dva ministarstva. Ipak konkretne dogovore o podjeli resora u Savjetu ministara očekuju I u ovoj stranci naredne sedmice.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jasno je stavio do znanja da kada je riječ o ponudama SDA da se osnuju nova ministarstva u Savjetu ministara,od toga neće biti ništa. Bošnjačkoj strani poručuje da poštuje Ustav i prava Srba.

Da li je šest mjeseci nakon opštih izbora, na pomolu konačan dogovor oko formiranja vlasti na bh nivou, I da li će tri stranačka lidera usaglasiti stavove biće poznato već naredne sedmice kada će u Sarajevu opet za isti sto Dodik, Čović I Izetbegović.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.