log in

NSRS o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Do kriterijuma o broju zaposlenih u lokalnim administracijama došlo se kompromisom Saveza opština i gradova, Vlade i Narodne skupštine.

Dogovoreno je da budu tri zaposlena na 1.000 stanovnika, a višak zaposlenih stvaran je godinama - rekao je Šef kluba poslanika DNS-a Darko Banjac .Poslanik SDS-a Tomica Stojanović naveo je da treba biti odgovoran kako lokalne samouprave ne bi ostale bez potrebne radne snage.Kada je riječ o Bijeljini, prolongiranje roka nije potrebno, jer gotovo da nema viška radnika u administraciji.rekao je Stojanović. Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Banjaluci da neće biti otpuštanja radnika u administracijama lokalnih samouprava, niti je to predviđeno Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Uslijedile su u sali republičkog Parlamenta I replike iz opozicionih poslaničkih redova.

Povela se među poslanicima koji u NS RS dolaze iz Bijeljine I rasprava o statusu Banje Dvorovi, situaciji u preduzeću Vodovod I kanalizacija, te gazdovanju stočnom I kvantaškom pijacom na području Bijeljine.

Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi produžen je rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.Raspravu u NS RS slušali su danas u Sali republičkog Parlamenta I student Pravnog fakulteta Univerziteta u Ističnom Sarajevu, a kako je istaknuto već u maju sjednici Parlamenta u Banjaluci prisustvovaće I student Pravnog fakulteta iz Bijeljine.

Društvene mreže