log in

Stigli investitori i privrednici iz cijelog svijeta /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Slovenije Borut Pahor rekao je danas na otvaranju Međunarodne investicione konferencije Sarajevo biznis forum, da EU treba još više da podrži evropski put BiH i da njena politika proširivanja bude fleksibilnija.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na 10. Sarajevo Business Forumu (SBF) kazao je kako je BiH stabilna zemlja za biznis.  Podsjetio je kako je BiH složena zemlja, ali stabilna za biznis.Naglasio je kako se neće odustati od priključenja EU, ali će biti nastavljena saradnja i s Turskom, Malezijom, Marokom, Kinom, Rusijom..

Nemoguće ostvariti blagostanje i mir u ovoj regiji ako nemamo ekonomski razvoj, to je jedan od osnovnih uvjeta. BiH je bogata brojnim resursima i ima vrlo bitnu poziciju u Jugoistočnoj Evropi. Trebamo se potruditi da sve ove potencijale u BiH zajedno iskoristimo na najbolji način, poručio je danas Sarajevu potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay.

Mahatir Mohamad, premijer Malezije u svom video obraćanju povodom otvaranja jubilarnog desetog izdanja Sarajevo Business Foruma naglasio je da je BiH epicentar principa jedna regija, jedna ekonomija.

Društvene mreže