log in

U RS pod kontrolom dešavanja u vezi sa borbom protiv terorizma /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon otvaranja radionice o temi "Prevencija radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma - institucionalni pristup Vlade Republike Srpske", Lukač je podsjetio da je u proteklim godinama bilo više terorističkih akata u BiH u kojima je nažalost bilo mrtvih ljudi.

Lukač je podsjetio da je Vlada Republike Srpske 2016. godine usvojila Akcioni plan za borbu protiv ekstremizma i terorizma i iste godine formirala Koordinaciono tijelo za nadzor nad sprovođenjem ovog plana na čijem je čelu čovjek iz MUP-a Republike Srpske. Rekao je da mnogi čekaju povratak sa stranih ratišta u BiH, podsjetivši da su nedavno deportovani I ljudi iz Njemačke koji su prepoznati kao potencijalni teroristi.

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić izjavila je danas da se može očekivati povećan broj povratnika sa stranih ratišta, ali da za razliku od ranijeg perioda sa tim ljudima neće biti sklapani sporazumi o priznanju krivice jer smatra da zatvorske kazne od godinu dana nisu adekvatne.

Ona je potvrdila da će uskoro uslijediti vraćanje dva borca sa stranih ratišta za kojima je raspisana crvena potjernica, dodavši da je Tužilaštvo BiH spremno da završi svoj dio posla.  

Društvene mreže