log in

Fotelje uzalud dijelili /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako lideri nakon sastanka o tome nisu govorili, u opticaju su bila i konkretna imena, najviše kada su u pitanju stranke iz FBiH.

Kako prenosi Glas Srpske ministar finansija BiH nanovo bi trebalo da bude Vjekoslav Bevanda, a ministar pravde Josip Grubeša. Kako su obojica iz Hercegovine, poziciju ministra civilnih poslova trebalo bi da dobije neko iz srednje Bosne. U igri je i Marinko Čavara, a nije isključeno da on ponovo bude kandidat za predsjednika FBiH. HDZ, uopšte nije računao da bi im moglo pripasti Ministarstvo civilnih poslova, pa će na organima stranke donijeti odluku ko će zauzeti ovu poziciju.

Na poziciju ministra inostranih poslova mogao bi otići aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić. Na poziciji ministra odbrane pominje se DF-ov Sifet Podžić, a na poziciji ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, lider SBB-a ili Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA.

Na sastanku lidera načelno je dogovorena rapodjela resora po formuli tri Srbina, tri Bošnjaka i tri Hrvata s tim što je iz kvote Republike Srpske predviđeno da se izabere treći ministar, ali iz reda ostalih i nestranačka ličnost. Nestranačka ličnost vodiće ministarstvo za ljudska prava

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac kaže za “Glas” da je SDA nastavila sa starom praksom uslovljavanja.

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je za “Glas Srpske” da joj je žao što do dogovora na posljednjem sastanku nije došlo.  Lider ove stranke izjavio je nedavno nakon sastanka stranaka da je zadovoljan raspodjelom resora.

DF će  u novom sazivu Savjeta ministara dobiti jedno ministarstvo.

Visoki funkcioner  ove stranke Sifet Podžić, koji se pominje kao budući ministar odbrane, kazao je da je svoje ime pročitao u medijima.- Niko nije sa mnom razgovarao, niti nudio tu poziciju - rekao je Podžić.

Društvene mreže