log in

Porodice ubijenih rezervista ne vjeruju Sudu BiH /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na mjestu ubistva osmorice pripadnika bivše JNA iz grupe "Transporter" u Velikom parku u Sarajevu 1992. godine danas su članovi njihovih porodica i predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo položili vijence i zapalili svijeće.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Veljko Lazić rekao je da Republička organizacija čeka da bude formiran novi saziv Savjeta ministara kako bi mogla da sa novim predsjedavajućim vidi kako da bude riješen porblem zastoja u traženju i identifikaciji srpskih žrtava.

Predstavnik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo Nevena Šiljegović je ukazala na činjenicu da su od osam ubijenih i nestalih pronadjeni posmrtni ostaci samo dvojice, dok se za ostalih šest ništa ne zna.

Nevenka Đokanović, supruga ubijenog i nestalog Stevana Đokanovića je rekla novinarima da se ne nada da će sudjenje donijeti pravdu i ne vjeruje da će krivci ikada biti osudjeni.

U spomen-kosturnicama u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Nevesinju na identifikaciju čeka 657 tijela.

Još uvijek se  traga za posmrtnim ostacima 1.662 Srba nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu na području BiH.

Društvene mreže