log in

Cvijanović: Obaveza svih građana da čuvamo i razvijamo Srpsku /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

"Obaveza svih građana Republike Srpske je da čuvaju i razvijaju Srpsku svakoga dana. Naša je obaveza da budemo oprezni i da vodimo računa o svim ekonomsko-finansijskim i političkim izazovima Republike Srpske", izjavila je Cvijanovićeva nakon polaganja vijenaca na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca u Banjaluci povodom obilježavanja Dana grada.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je danas povodom Dana grada Banjaluke da je 22.april - jedan od najvažnijih datuma koji Grad Banjaluka obilježava decenijama iza sebe. Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da i buduće generacije treba na današnji dan da se okupljaju i da se poklone žrtvama koje su dale svoje živote za slobodu Banjaluke.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, je rekao da je Banjaluka ponosan glavni grad RS, grad koji se takmiči da bude prepoznatljiv regionalni centar, ali takođe i otvoren, prijateljski grad raspoložen za saradnju.

Obilježavanju Dana grada Banjaluka prisustvuvuju delegacije iz 15 gradova iz okruženja i regiona, kao i delegacije iz Kotovska iz Rusije i Lavova iz Ukrajine, za koje je rukovodstvo grada upriličilo svečani prijem. Gradonačelnici Banjaluke Igor Radojičić i Kumanova Maksim Dimitrijevski potpisali su sporazum o bratimljenju dva grada.

Društvene mreže