log in

Šarović: Sastanak EBRD šansa za strane investicije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar spoljne trogivne i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović smatra da je Godišnji sastanak guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je jutros počeo u Sarajevu, šansa da BiH obezbijedi priliv stranih investicija.

Šarović je izrazio uvjerenje da će tome doprinijeti mnogobrojni događaji u okviru Godišnjeg sastanka guvernera EBRD-a. On je potvrdio da će EBRD finansirati izgradnju dvije dionice na dijelu Koridora "Pet ce" kod Doboja - po jednu u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Prema njegovim riječima, nije samo infrastruktura u fokusu BiH. Sve veći fokus je na malim i srednjim preduzećima, odnosno na privatnom preduzetništvu i oni već u agendi EBRD-a učestvuju sa trećinom investicija. I ne samo EBRD, već i Evropska investiciona banka i Svjetska banka - rekao je Šarović.

On je ponovio da BiH na ovom globalnom skupu želi da se predstavi u boljem svjetlu kako bi postala konkurentnija, prepoznatljivija i kao mjesto koje je povoljno i poželjno za biznis.

U fokusu programa konferencije je tema "Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta", koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog Balkana.

Društvene mreže