log in

Srpska stabilna, problem neformiranje vlasti u BiH /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Dodik je izjavio za RTRS da je sa ministrom spoljnih poslova Rusije razgovarao o političkim i ekonomski temama, ali i o ukupnim globalnim kretanjima. Lavrova je informisao da je u Republici Srpskoj situacija stabilna, ali da u je BiH najveći problem to što još nije formirana vlast na nivou BiH.On je dodao da je sa Lavrovom razgovarao i o saradnji vezanoj za sertifikovanje Remontnog zavoda Orao u Bijeljini kako bi mogao da vrši reparaciju i modernizaciju helikoptera ruske proizvodnje.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Sankt Peterburgu sastali su se sa gubernatorom ovog grada Aleksandrom Beglovim.Potpisana je i Mapa puta.Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je za RTRS da "Mapa puta" predstavlja niz aktivnosti kojim će saradnja Republike Srpske i Sankt Peterburga postati još jača.

Cvijanovićeva i Dodik u posjeti su Sankt Peterburgu, gdje do subote, 8. juna, učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i na kojem učestvuje više od 1.500 ruskih i međunarodnih kompanija iz oblasti finansija, informacionih tehnologija, poljoprivrede i rudarstva.

Društvene mreže