log in

Početkom jula gradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila  je danas u Banjaluci da su kod Kuzmina u toku postavljanje kampa za radnike i mašineriju koji će bit angažovani na radnji auto - puta  Beograd  - Sarajevo preko Bijeljine i Brčkog.

Odgovarajući na pitanja Brnabić je istakla je da nema nikakve informacije o navodnim zloupotrebama sredstava donacije koju je Srbija uputila opštini Srebrenica.

Brnabić je prethodno s entitetskim premijerom Radovanom Viškovićem učestvovala u Banjaluci na Regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" na kojem je naglasila da Evropska unija u okviru predpristupnog poglavja 7 u stvari insistira da prava intetektualne svojine građana evrospkih država budu zaštićena u Srbiji.

Međutim, to se, kako je rekla, mora iskoristiti za zaštitu prava svih, ali i za zaokret u domaćoj privredi od radno intenzivnih investicija, poljoprivrede i građevinarstva, ka ekonomiji izasnovanoj na znanju i kretivnoj industriji koja donosi najveću novu vrijednost i značajno učestvuje u prihodu razvijenih zemalja.

Brnabić smatra da samo ovakvim promjenama u ekonomiji srpsko društvo meže stići tehnološki zaostatak za Evropom kojio se mjeri sa veše desetina godina. Nagovještaja tih promjena već ima nakon obzanjivanja da je porez na zaradu od intelektualne svojine u Srbiji samo 3%.

Na panelu su između ostalih učestvovali su i ministar za naučno-tehnološki razvoj, Srpske Srđan Rajčević, i srpski ministri Mladen Šarčević i Zlatan Klokić, te predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stučne javnosti iz regiona.

Društvene mreže