Logo
Odštampajte ovu stranicu

Balkan u EU – mir za Evropu? /VIDEO/

Balkan u EU – mir za Evropu? /VIDEO/
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Plenarnom sesijom šefova delegacija i usvajanjem Deklaracije, na Jahorini je završen Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Potpuna integracija regiona u Evropsku uniju u interesu je Evrope, a bezbjednost regiona glavni je preduslov stabilnosti kontinenta, osnovne su poruke iz deklaracije.

Samit je okupio predsjednike i premijere Turske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije, premijere Srbije i Bugarske, predstavnike Hrvatske, Grčke, Slovenije, Rumunije, Moldavije.

Drugog danas Samita, kojim završava predsjedavanje BiH ovom regionalnom inicijativom, razogavarano je o migracijama, regionalnoj saradnji, ali, izgleda, neizbježno - i razmimoilaženja o statusu Kosova.

Saradnja u Jugoistočnoj Evropi nije samo diplomatska fraza, već kompletna i sadržajna aktivnost, a ovaj samit to potvrđuje, izjavio je tokom obraćanja predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Situacija u Jugoistočnoj Evropi nije kako bi mi željeli, ali ovdje smo da rješavamo probleme, rekao je Dodik, navodeći kao primjer neriješno pitanje granica između BiH, Hrvatske i Srbije.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.