log in

Podrška Dodikovoj izjavi o vitalnom interesu Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjedništvo BiH usvojilo je sa dva glasa za i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.

Za zaključak su glasali Komšić i Džaferović, a protiv je glasao Dodik. Dodik je najavio pokretanje pitanja vitalnog entitetskog interesa u skladu sa rokovima propisanim Ustavom i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH. O ovom pitanju izjasniće se Narodna skupština Republike Srpske.

Podršku pokretanju pitanja vitalnog entitetskog interesa dale su sve stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, a pozvale su i  stranke opozicije da pokažu srpsko jedinstvo i podrže Dodika po ovom pitanju. Za sada je samo Partija demokratskog progresa najavila podršku, dok iz SDS-a nema zvaničnih reakcija.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, je, na svom tviter profilu, kritikovao Dodikovu odluku napisavši da: „Dok se Srbi u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba, Dodik ide dotle da izgradnju Pelješkog mosta proglašava za srpski nacionalni interes“.

Društvene mreže