log in

Trebinje: Obilna kiša, udari vjetra do 91 kilometar na čas

foto: trebinjelive.info foto: trebinjelive.info
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Trebinje je danas zahvatilo nevrijeme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, a udari vjetra dostizali su snagu do 91 kilometar na čas, rečeno je Srni u trebinjskoj Meteorološkoj stanici.

Dežurni u Meteorološkoj stanici je rekao da je za gotovo jedan čas u Trebinju palo 56 litara kiše po metru kvadratnom.

Zbog velike količine oborina na ulicama intervenisali su i vatrogasci.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Spaso Rosić rekao je Srni da su vatrogasci otvarali šahtove da bi obezbijedili protok vode.

Rosić je dodao da je situacija na području grada sada stabilna, te da se voda povukla sa gradskih ulica.

POPLAVLjENE ULICE U MOSTARU I MEĐUGORJU

Olujno nevrijeme popraćeno pljuskovima i grmljavinom pogodilo je danas centralnu i zapadnu Hercegovinu, usljed koga su u Mostaru i Međugorju poplavljene ulice, a došlo je i do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

Kiša je nanijela štetu i nekim poslovnim prostorima, prenosi portal "Kliks".

U Mostaru su poplavljene skoro sve ulice i saobraćaj se odvija otežano. Poplavljen je i magistralni put koji spaja Posušje i Široki Brijeg.

Do kratkog prekida u snabdijevanju električnom energijom u Mostaru je došlo usljed grmljavine.

Drago Martinović iz Uprave Civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije kaže da za sada nisu prijavljene materijalne štete.

Zbog nevremena je prolongiran početak tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

VJETAR ČUPAO STABLA U ŠIBENIKU, POTOP U SPLITU I IMOTSKOM

Jak vjetar čupao je drveće na području Šibenika, a obilna kiša poplavila je ulice Splita i Imotskog, što je uzrokovalo saobraćajni kolaps.

Područje Šibensko-kninske županije danas je pogodilo olujno nevrijeme, vjetar je čupao drveće i obarao ga na saobraćajnice, javili su hrvatski mediji.

Jaka kiša danas je poplavila Split i stvorila velike saobraćajne gužve. Saobraćajni kolaps je u centru grada, a kolone su na ulazima u grad, te na ulazu i izlazu iz trajektne luke.

Iz pravca Podstrane formirale su se kilometarske kolone, a velika gužva je i u trajektnoj luci.

Obilna kiša napravila je potop na ulicama Imotskog, gdje je za dva časa palo tridesetak litara kiše po kvadratnom metru.

Jakog vjetra i obilne kiše danas je bilo i u Zagrebu.

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda su za danas najavili nestabilno vrijeme, a za Jadran obilnije padavine.

Prema meteorološkoj prognozi, grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, najizglednije je u Dalmaciji, gdje može biti i pijavica.

Za Istru i Kvarner danas je meteoalarm izdao crveno upozorenje, a niz žutih i narančastih za cijelu Hrvatsku. Crveno upozorenje upućuje na veoma opasne vremenske uslove.

IZ TALASA U BARU SPASENO SEDAM LICA

Sedam lica spašeno je danas iz morskih talasa na barskoj rivijeri, saopšteno je iz crnogorske Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije.

Dvoje mladih spaseno je kod lukobrana u Baru, četvoro mladih u Sutomoru i stariji muškarac u Čanju, saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Direktor Uprave Safet Kočan kaže da je do incidenta u Sutomoru došlo jer četvoro mladih nije ispoštovalo upozorenja, odnosno istaknute crvene zastavice na plažama koje označavaju zabranjen ulazak u more na barskoj rivijeri zbog talasa, koji su danas dostizali visinu i do dva metra.

On je rekao je da su mladi od obale bili udaljeni oko 300 metara i da su nisu mogli da se vrate jer su talasi bili do dva metra.

"Srećom, niko od njih nije povređen. Čamcima Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije dovezeni su do obale, gdje su ih čekala kola Hitne pomoći", rekao je Kočan.

Posada čamaca Uprave pomorskog spasavanja intervenisala je kod lukobrana u Baru gdje dvoje mladih nije uspijevalo da se domogne obale, jer su ih talasi odvlačili od obale.

U Čanju je spasen stariji muškarac.

MUNJA UBILA MUŠKARCA U KOPRU

U mjestu Bonini u slovenačkoj opštini Kopar munja je ubila četrdesetosmogodišnjeg muškarca

Iz lokalne policije naveli su da je udar munje bio vidljiv na tijelu muškarca, kao i na obližnjem drvetu, javlja slovenački portal "24 časa".

Nesreća se dogodila juče kada je područje Kopra zahvatilo nevrijeme.

Društvene mreže