log in

Skuplja struja, ali ne za sva domaćinstva /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Struja neće poskupjeti za građane koji je koriste za elementarne potrebe, dok će električnu energiju po tržišnoj cijeni plaćati oni koji je koriste za luksuz, rekao je predsjednik Vlade Srpske.

Cijena za potrošnju od 500 do 1.000 kilovata biće veća, dok će za potrošnju veća od 1.000 kilovata cijena biti tržišna", pojasnio je Višković.

Višković je naglasio da je "Elektroprivreda Republike Srpske" dobila zadatak od Vlade Srpske da izvrši i sanaciju i transformaciju svog poslovanja.

U Privrednoj komori Srpske kažu da se treba pomiriti sa činjenicom, da bi podigli ukupan standard, moramo podizati i cijene, krenuvši od cijena rada pa do cijena proizvoda.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li bi se mijenjao u poslu sa rudarom, s obzirom da je na posljednjoj sjednici NS RS pred poslanicima rekao da je posao premijera "rudarski" Radovan Višković je novinarima u Bijeljini odgovorio.

A s obzirom da je u javnosti svakako aktuelnije pitanje poskupljenja struje iz Elektroprivrede Srpske poručuju da svakom pitanju pristupaju ozbiljno i odluke donose nakon detaljnijh analiza baziranih na egzaktnim pokazateljima. Ističu da poskupljenja električne energije za domaćinstva neće biti u ovoj godini, a i u narednom periodu vodiće ističu računa o građanima Republike Srpske.

Društvene mreže