log in

Cvijanović: Svi zajedno da rade na društvu jednakosti /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Važno je da žene i muškarci imaju isti pristup obrazovanju, radnim mjestima, da su jednako plaćeni za poslove koje obavljaju, te da žene jednako ravnopravno učestvuju u donošenju važnih odluka, izjavila je danas predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Sumnjam da postoji diskriminacija u okviru privatnog sektora", rekla je Cvijanovićeva.

U javnom sektoru ne postoji razlika u platama između muškaraca i žena, kazao je danas ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Zoran Ðorđević, navodeći da nažalost vjerovatno postoji u privatnom sektoru.

Otvarajući danas međunarodnu konferenciju "Žene lideri i održiv razvoj - istinski ravnopravne" ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da bi voleo da su svi muškarci hrabri, posvećeni, vjerni kao što su to žene.

Na konferenciji su se okupili mnogi zvaničnici iz Evrope i svijeta, da bi uspostavili saradnju između žena svjetskih liderki i žena liderki iz Srbije i s Balkana. Svrha konferencije je afirmacija doprinosa koje žene na rukovodećim položajima pružaju u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Društvene mreže