log in

Višković: Ohrabriti investitore da ulažu u Srpsku /VIDEO/

foto: SRNA foto: SRNA
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Vlade Radovan Višković rzgovarao je u Mrkonjić Gradu sa načelnicom opštine  o projektima koji su dijelom finansirani sredstvima Vlade Srpske i Srbije.

Višković je naglasio i značaj fabrike R-S Silikon ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego i za Republiku Srpsku.Sa rukovodstvom fabrike razgovarali smo o tome kako im Vlada moze pomoći da razmišljaju o proširenju kapaciteta - istakao je Višković.Dodaje da je rukovodstvo izrazilo spremnost da se obrate Vladi za izgradnju proizvodih pogona sa obnovljivim izvorima energije - vjetro i solarnih elektrana.Samo sa investicijama Republika Srpska može ići naprijed - zaključio je predsjednik Vlade.

Višković je danas posjetio i opštinu Šipovo, teme sastanka sa rukovodstvom opštine bile su kaže brojne od vodenih potencijala do koncepta ravoja u narednom periodu.Razgovarano je o šumskim resursima i o radu gazdnistva u Šipovu.

Dobio je kaže i informacije koje će istražiti narednih dana o funkcionisanju nekih javnih preduzeća.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač  istakao je da je na sastanku razgovarano o svim bitnim pitanjima za razvoj Šipova, o realnom sektoru, korištenju resursa. Tema sastanka bili su i infrastrukturni projekti čija realizacija je u toku.- Očekujemo saradnju prije svega kada je riječ o realnom sektoru koji koristi prirodne resurse, poput šume, gipsa. Dogovorili smo neke stvari, rezultati će vrlo brzo biti vidljivi - poručio je Kovač.

Društvene mreže