log in

Očuvati dobru političku saradnju, mir i stabilnost /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik zahvalio se predsjedniku Turske  na ukazanom povjerenju vezanom za gradnju auto-puta Beograd - Sarajevo.

Naveo je da je na sastanku razgovarano i od drugim projektima, gradnji gasovoda i Turskog toka, ali i željezničkom saobraćaju.

Turska je stabilizirajući  faktor u regionu i ona može da pomogne stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu.Intenzivnijom saradnjom između institucija Srbije i BIH mogu se prevazići problemi, poruka je bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio se na prilici da danas u Beogradu razgovaraju u ovom formatu.

Predsjednik Turske rekao je nakon samita trilaterale u Beogradu da je Turska odlučna da nastavi trilateralni mehanizam , jer će to zbližiti i ljude i zemlje. Poenta ovog sastanka je što se razmišlja o cijelom regionu . Erdogan je poručio da se vlast u BIH mora formirati.

Veoma smo zahvalni Turskoj na maksimalnom angažmanu u ovom regionu , poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakavši da je današnji dan veoma značajan za međusobne odnose. Projekti koje realizujemo su u cilju povezivanja ljudi.

Naredni sastanak trilaterale biće održan u BIH , a potom u Turskoj.

Nakon sastanka trilaterale, dvojica predsednika, kao i članovi Predsedništva BiH otišli su  u Kuzmin gde su  prisustvovali svečanom obeležavanju početka radova na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo.U izgradnju auto-puta biće uloženo 250 miliona evra.Budući auto-put gradiće se u dva pravca: Bijeljina-Sremska Rača (granica sa BiH)-Kuzmin i Požega–Kotroman (granica sa BiH).

Društvene mreže