log in

Jandrić: Blagi pad aktivnosti na tržištu hartija od vrijednosti /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Član Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske Miodrag Jandrić rekao je da je u prošloj godini u Srpskoj bilo 13 javnih emisija hartija od vrijednosti u kojima je prikupljeno više od 57,2 miliona KM dodatnog kapitala, što je za 2,8 odsto manje nego u 2017. godini.

Obrazlažući izvještaje Komisije za hartije od vrijednosti, Jandrić je rekao da je stanje na tržištu hartija od vrijednosti u Srpskoj takvo da se bilježi blagi pad aktivnosti ,kao i  na tržištima kapitala zemalja u okruženju.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić je naveo da stručni izvještaji Komisije najbolje govore o lošem stanju privrede Srpske, koja je prezadužena.

U Izvještaju Agencije za osiguranje o radu i o finansijskom poslovanju u prošloj godini, navedeno je da je ukupno obračunata premija na tržištu osiguranja Republike Srpske u prošloj godini iznosila 226 miliona KM i da je viša za šest odsto nego u 2017. godini. Dodaje se da se na tržištu osiguranja u Republici Srpskoj kontinuirano povećava broj društava za osiguranje, te je na kraju prošle godine poslovalo 15 društava čije je sjedište u Republici Srpskoj i 12 sa sjedištem u Federaciji. Osiguranicima i korisnicima osiguranja, po osnovu ugovora o osiguranju isplaćeno je 72,9 miliona KM ili 14,5 odsto više nego 2017. godine.

Društvene mreže