log in

Komšić: Vlast formirati uz poštovanje odluka o MAP-u i ANP-u /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Formiranje vlasti je ‘zapelo’ na tehničkoj stvari i na poštivanju zakona i odluka Predsjedništva BiH stav je Komšića.

Za Komšića je ključno pitanje da li će se poštovati zakoni i odluke koje su ranije donesene:

Poručuje da i dalje stoji zahtjev za mandatara da poštuje ranije donesene odluke o MAP-u i ANP-u.

Ipak, naglasio je, da s obzirom na političke odnose unutar zemlje, Predsjedništvo BiH radi korektno, dodajući da nema zastoja u onome što se odnosi na ustavne nadležnosti.

Komšić kaže da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik više u Banjoj Luci nego u Sarajevu, iznoseći mišljenje da bi trebao više vremena provoditi u glavnom gradu BiH.

Nazvao je licemjernim napade pojedinih predstavnika političkih partija na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića vezano za podnošenje revizije tužbe BiH protiv Srbije, navodeći da je Izetbegović tada imao podršku svih koji ga danas napadaju.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut zatražio je od predsjedavajućeg tog Doma Denisa Zvizdića da konačno sazove sjednicu ovog zakonodavnog tijela.

Arnaut od Zvizdića stoga traži odgovor zbog čega, već tri mjeseca od preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma, nije sazvao niti jednu sjednicu ovog Doma.

Podsjetio je da je zbog nesazivanja sjednica na čekanju preko 40 prijedloga zakona, te ratifikacije brojnih međunarodnih ugovora vrijednih stotine miliona KM.

Društvene mreže