log in

Banjalučki Univerzitet obilježava 44 godine rada /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Srpski član Predsjedništva BiH čestitao je Univerzitetu u Banjaluci 44 godine rada, naglasivši da je svjestan koliko truda ova društveno odgovorna institucija ulaže u vlastiti razvoj i školovanje studenata.

Dodik, kome je Univerzitet u Banjaluci dodijelio Povelju za stalni i konkretan doprinos razvoju te visokoškolske ustanove, zahvalio je za ovo priznanje, koje mu je, kako je rekao, jedno od dražih.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da se ta ustanova uspješno razvija i u svakom pogledu napreduje.Univerzitet u Banjaluci i ista takva ustanova u Istočnom Sarajevu stubovi su Srpske i njenog javnog obrazovanja, poručio je resorni ministar.

Univerzitet u Banjaluci je vodeća visokoškolska obrazovna institucija u Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH.Na Univerzitetu trenutno studira oko 17.000 studenata iz svih krajeva Srpske, ali i iz inostranstva. Do sada je diplome osnovnih studija steklo 43.044 studenta, 835 studenata master studija, 1.437 magistara i 697 doktora nauka.

Mediji prenose da je tokom svečane akademije koja je održana danas povodom 44 godine rada Univerziteta u Banjaluci Emeritus profesor Miroslav Grubačić galamio i psovao tokom obraćanja zvaničnika. Reagovalo je navode i obezbjeđenje i Grubačić je izveden iz pozorišta nakon što je počeo neprimjereno glasno da govori. Grubačić se prethodno pozdravio i kratko razgovarao sa Dodikom.

Društvene mreže