log in

Odbor za privredu traži povlačenje odluke o prodaji "Ljubije" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada i predstavnici radnika "Arselor Mitala" predali su danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske peticiju sa propratnim pismom u kome su izrazili nezadovoljstvo namjerom da kompaniji "Izrael investment grupa" budu prodate akcije Rudnika željezne rude "Ljubija".

Radnici "Arselor Mitala" kažu da izraelska kompanija, kao i njen direktor Evgenij Zotov, nisu kredibilni za kupovinu akcija "Ljubije" jer nigdje nisu mogli naći podatke o kompaniji `Izraeli investment grupa`.

I dok su danas radnici Arselor mitala protestovali, u Banjaluci je o Ljubiji raspravljao i Odbor za privredu i finansije Narodne skupštine Republike Srpske koji je usvojio zaključak kojim predlažu Vladi Republike Srpske da tačku o prodaji RŽR Ljubija povuče sa dnevnog reda Narodne skupštine. Za ovaj zaključak glasalo je šest članova Odbora dok je pet bilo uzdržano

Komentarišući zaključak Odbora za privredu predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović je rekla da Vlada na današnjoj sjednici nije razmatrala zahtjev odbora i ponovila da Vlada nema namjeru da povuče odluku iz skupštinske procedure. Predsjednik Republike Srpske poručuje da je prodaja akcija Rudnika željezne rude /RŽR/ "Ljubija" baza za povećanje penzija koje se očekuje u Srpskoj, kao i izmirenje obaveza prema poljoprivrednicima.

O prodaji akcija poslanici će se izjasniti naredne sedmice kada je predviđen nastavak sjednice Narodne skupštine.

Društvene mreže