log in

Dodik: Vladajuća koalicija u RS ostaje jedinstvena /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da je odluka o prodaji akcija RŽR Ljubija podgrijala atmosferu među liderima vladajućih partija u Srpskoj potvrdio je danas svojom izjavom lider DNS-a Marko Pavić, rekavši na konferenciji za medije da očekuje da ministar indsutrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić podnese ostavku.

On je naveo da je vjerovao da je, nakon odluke Narodne skupštine Republike Srpske da se ne da saglasnost o prodaji većinskog paketa akcija Rudnika željezne rude /RŽR/ "LJubija", to završena stvar i da o tome nema šta diskutovati jer je najviši organ donio odluku. Predsjednik DNS-a je naglasio da se njegov zahtjev za ostavku ministra Đokića i prijedlog opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske ne mogu povezivati.

Oglasio se saopštenjem i Ministar Đokić , kaže da mandat u Vladi Republike Srpske nije dobio od DNS-a i da ga, prema tome, neće njima ni vraćati. "Samo predsjednik Vlade /Željka Cvijanović/ može da upravlja mandatima svih ministara, a ta pitanja očekujem da riješimo na sastanku koji bi uskoro trebalo da zakaže neko od koalicionih partnera", poručio je Đokić, koji je i lider Socijalističke partije, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva. 

Danas tenzije smiruje Lider SNSD-a Milorad Dodik. Izjavio je da u vladajućoj koaliciji nema nikakvih problema, te da ona ostaje jedinstvena. Kako je rekao svako ima pravo da iznese svoj stav.

Lider DNS-a Marko Pavić danas je pored ostalog dodao da je osnovni cilj opozicije smjena Vlade, da “oni to rade skoro tri godine”, a za to kaže treba imati skupštiniski kapacitet. “Da li ga oni imaju, to ja ne znam. DNS će imati čvrst stav prije skupštine”, naglasio je Pavić.

Društvene mreže