log in

Ukupno uhapšeno devet osumnjičenih za organizovani kriminal

foto: N1 foto: N1
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su u akciji "Bonus" /"Trak"/ šest državljana BiH i Srbije, a pripadnici Granične policije BiH tri lica.

Akcija je usmjerena protiv organizovanog kriminala, a od šest lica koje je uhapsila Sipa, četvoro je nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. 

"Pripadnici Sipe pretresli su juče sedam stambenih i tri poslovna objekta na području Sarajeva, Srebrenika i Brčko distrikta, te pronašli i privremeno oduzeli 4.400 evra, pet računara i laptopa, 10 mobilnih telefona, finansijsku dokumentaciju i drugo", saopšteno je iz Agencije. 

Postoji sumnja da su uhapšena lica kao članovi organizovane kriminalne grupe uvozila tekstilnu robu iz Turske, čineći tako krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom poreska utaja. 

Akcija je realizovana po naredbi Tužilaštva BiH i u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Graničnom policijom BiH. 

Pomoć u realizaciji akcije pružili su i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Tuzlanskog kantona, te Policije Brčko distrikta.

Društvene mreže