log in

Donacija Zelenog klimatskog fonda 17,3 miliona dolara /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zeleni klimatski fond je novi fond na globalnom nivou i ovo je prvi njihov projekat u BiH i implementacija će početi  2018. godine i provodiće se u periodu od osam godina izjavila je rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sezin, govoreći o novom projektu u oblasti energetske efikasnosti za koji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 17,3 miliona dolara.

S toga i postoji potreba za većom energetskom efikasnošću, prije svega zbog djece u školskim objektima i pacijenata u zdravstvenim ustanovama, naglasila je Sinanoglu i dodala da će implementacija novog projekta poboljšati energetsku efikasnost u 400 javnih objekata.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić rekla je da put do ovog projekta nije bio lak. Započeo je kaže još prije dvije godine, ali će Bosna i Hercegovina od tog puta imati velike koristi.

Ovim projektom će biti otvoreno 5.500 novih radnih mjesta, što će od velike koristi biti prije svega za mlade ljude u ovoj zemlji. Jedna od prednosti ovog projekta je i to što će biti ojačana nova industrija za enenrgetsku efikasnost, a doprinjeće i razvoju građevinske industrije, izjavila je Sinanoglu i podsjetila da je sve ono što je predviđeno projektom u skladu sa direktivama Evropske Unije.

Društvene mreže