log in

Akcija "Piramida": Zbog droge 18 uhapšenih, pretresi na 23 lokacije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da je danas uhapšeno 18 lica u akciji kodnog naziva "Piramida", usmjerenoj na suzbijanje proizvodnje i prodaje droge.

Ćulum je naveo da je akcija izvedena na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, dok je Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH asistirala na području Sanskog Mosta i Visokog.

"Izvršena su ukupno 23 pretresa na ovim lokacijama. U akciji, koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa policijskim upravama i Sipom, oduzeto je 95 grama heriona, 1.425 grama marihuane, 23 grama kokaina i 32 grama spida", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su sva uhapšena lica od ranije poznata policiji, te da će u narednih 24 časa biti predata Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke s ciljem dokazivanja krivičnih djela proizvodnja i promet opojnih droga, gdje distribucija ide od dilera do zavisnika.

"Bazirali smo se na ulično dilanje, ne praveći akcije oduzimanja veće količine droge. U proteklih šest mjeseci imali smo 20 dokumentovanih primopredaja između prodavca i ovisnika", naveo je Ilić.

On je dodao da je droga u Banjaluku stizala sa područja Sarajeva i Sanskog Mosta.

"Očekujemo da će za veći broj lica Okružno tužilaštvo odrediti mjeru pritvora, što bi sa licima koja se već nalaze u pritvoru nakon akcije `Petrićevac` bio znatan broj onih koji su na ulici direktno vršili distribuciju droge", rekao je Ilić.

On je najavio da će u narednom periodu aktivnosti biti usmjerene na to da bude otežana dostupnost droge na ulicama Srpske.

Društvene mreže