log in

Suspenzija odluke o referendumu podijelila javnost u BiH /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se američki ambasador u BiH Morin Kormak miješa u unutrašnje stvari Republike Srpske i rad parlamenta vršeći pritisak da se donesu neke odluke koje strancima odgovaraju.

Ambasador SAD u BiH Morin Kormak ocijenila je juče u izjavi da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da ukine, a ne da suspenduje odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.  Aktuelna vlast u Srpskoj, vodi racionalnu politiku u kojoj ne ulazi u avanture. Zbog toga je odlučeno da se pitanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH ponovo stavi pred narodne poslanike - ovo je za Dnevnik "D" Federalne televizije izjavio predsjednik Republike Srpske, i Istakao da bez opšteg konsenzusa referendum ne može biti održan.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti predložena odluka o povlačenju ranije skupštinske odluke o održavanju referenduma o radu Suda i tužilaštva BiH, biće održana u ponedjeljak, 6. novembra, odlučio je skupštinski Kolegijum. Povlačenje odluke o referendumu naišlo je na žestoke kritike i osude u opozicionim redovima.

U dnevniku D Federalne televizije Dodik je rekao da na njega veliki uticaj ima Srbija, ali je istakao da on i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić o određenim temama imaju različite stavove.

Govoreći o eventualnom referendumu o nezavisnosti, Dodik je potvrdio da postoje razmišljanja u tom smjeru, ali da to nije stav institucija.

Društvene mreže