log in

Postignut dogovor o programu ekonomskih reformi i doprinosima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako je Savez sindikata Srpske podržao prijedlog ekonomskih reformi Srpske i prijedlog zakona o doprinosima, na sjednici Ekonomsko socijalnog savjeta budžet za sljedeću godinu nije naišao na podršku sindikalaca.

Predsjednica ovog sindikata i Ekonomsko socijalnog savjeta, Ranka Mišić, izjavila je da sindikat nije podržao budžet za 2018. godinu, jer još uvijek nisu usvojeni svi zahtjevi sindikata, dodavši da su i po tom pitanju, ipak, napravljeni određeni pomaci.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Dragutin Škrebić naveo je da je Vlada potpuno prihvatila da se porezi i doprinosi na plate dovedu na nivo iz 2008. godine.

Ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je trogodišnji Program ekonomskih reformi dobar, te da su u vezi s tim usaglašena ključna pitanja sa socijalnim partnerima. Naglasio je da mu je žao što sindikati javnog sektora nisu podržali budžet.

Poslali smo jasnu poruku da otpuštanja radnika neće biti, a rast plata u javnom sektoru zavisiće od rasta domaćeg proizvoda naglasio je Tegeltija.

Društvene mreže