log in

Dodik: Volja naroda se ne može poništiti administrativnom mjerom /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su samo naivni mogli da vjeruju da se volja jednog naroda, kroz istorijsku težnju za slobodom i stvaranjem Republike Srpske, može poništiti jednom administrativnom mjerom.

Komentarišuću današnji sastanak u Banjaluci predstavnika bošnjačkih političkih partija na kojem će, kako je najavljeno, biti ukazano na odluku Ustavnog suda BiH o proslavi 9. januara kao Dana Republike Srpske, Dodik je istakao da je Ustavni sud politički na kojem se odluke donose preglasavanjem. 

"Tri stranca i dva Bošnjaka, koji su na strani političke zloupotrebe Ustavnog suda, preglasavanjem su degradirali snagu tog suda, ali Republika Srpska je svojim zakonom i sprovedenim referendumom jasno precizirala i pokazala šta je volja ovog naroda", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

Dodik je naglasio da, bez obzira na političke razlike između partija sa sjedištem u Republici Srpskoj ili predstavnika tih partija kao nosilaca vlasti, niko nije izostao na polaganju vijenaca poginulim borcima povodom Dana Republike. 

"To govori o okupljanju oko ideje koja se zove Republika Srpska i to neće prestati", poručio je Dodik. 

Predsjednik Srpske ističe da su ove godinu na proslavu Dana Republike pozvani i ambasadori, od kojih će neki doći, neki ne, ali od kojih su se neki drznuli da pišu šta vlast u Srpskoj treba da radi. 

"Jedna od ambasadorki, koja nije Amerikanka, napisala je kako mi treba da odustanemo od 9. januara. To je isto kao kad bih je napisao da u njenoj zemlji treba da odustanu od dana republike", naveo je Dodik. 

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić zakazao je za danas u Banjaluci sastanak sa poslanicima Koalicije "Domovina" u Narodnoj skupštini Srpske i bošnjačkim delegatima u Vijeću naroda, na kojem će zauzeti stav o proslavi Dana Republike Srpske.

Društvene mreže