log in

Obuka za 40 nezaposlenih lica /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za obuku koja obuhvata savladavanje osnovnih znanja u korištenju računara, računarskih programa i internet pretraživača prijavilo se više od 130 nezaposlenih lica.

Interesovanje je veliko kažu u Zavodu za zapošljavanje Srpske precizirajući da je danas obuku počelo 40 nezaposlenih lica, te da se traže dodatna sredstva kako bi svi zainteresovani imali priliku da prođu obuku. 

On je naveo da je trenutno na nivou Zavoda za zapošljavanje 114.300 nezaposlenih lica, te da Zavod u narednom periodu planira i obuku za lica koja imaju završen zanat. 

Milada Čađo je po struci prehrambeni tehničar. Na evidenciji biroa Zavoda za zapošljavanje je kaže 25 godina za to vrijeme priznaje nije dobila ni jednu ponudu za zaposlenje. Nada se da će nakon što prođe obuku mogućnosti za zaposlenje biti veće. U bolje dane kada je u pitanju posao vjeruje i Ljiljana Krečar koja je na Birou već tridesetak godina.

Menadžer projekta Nikola Bojić rekao je da se obuka o korištenju informacionih tehnologija odnosi na osnovne operacije kao što je obrada teksta, korištenje internet pretraživača i mejla da bi se lica osposobila da samostalno traže posao. 

"Ankete su pokazale da 40 odsto nezaposlenih lica kaže da ne posjeduje osnovne informatičke vještine", ocijenio je Bojić. Dodao je da su u okviru ovog projekta planirane i obuke u oblastima pčelarstvo i drvoprerada, za šta je već raspisan poziv za prijavu korisnika. Obuka se realizuje u okviru projekta "Jačanje lokalnog partnerstva za unapređenje tržišta rada i povećanje zapošljivosti".

Društvene mreže