log in

Problemi u Savezu za promjene? /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Narodni demokratski pokret (NDP) predložio je danas svog predsjednika Dragana Čavića za budućeg premijera RS-a te su zatražili da se o tome razgovara unutar stranaka Saveza za promjene.

Potpredsjednik NDP-a Krsto Jandrić je, nakon sjednice Predsjedništva NDP-a, rekao da je ova odluka uslijedila nakon što je SDS predložio Vukotu Govedaricu za kandidata za predsjednika RS-a, a PDP Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH. Ističući da RS ne treba samo promjena vlasti, već temeljne promjene, predsjednik NDP-a Dragan Čavić je rekao da mu za sve što namjerava da provede kao budući premijer treba podrška partnera.

Mi smo sa našim koalicionim partnerima razgovarali više puta, a u proteklom vremenu je bilo evidentno da smo na stranačkim forumima usaglasili da nosioci glavnih funkcija za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH pripadnu SDS-u i PDP-u, kaže danas Vukota Govedarica, lider SDS-a. Dodaje da je SDS otvoren za razgovor ali se kako kaže ne slažu sa nekim teorijama koje dolaze od pojedinaca iz NDP-a.

-Kao iskusna politička ličnost Dragan Čavić, zaslužuje posebnu pažnju kaže lider SDS-a Vukota Govedarica. „Onog momenta kada budem izabran za predsjednika Dragan i NDP će biti jedna od prve dvije političke partije s kojima ću da obavljam konsultacije, a to znači da sasvim ima dovoljno prostora da jedna od dvije najveće pozicije u Republici Srpskoj će pripasti NDP-u, odnosno Čaviću“, rekao je Govedarica.

Podsjetimo posljednjih dana je bilo stavova u medijima da Narodnom demokratskom pokretu koalicioni partneri ne nude ništa drugo, osim da na predstojećim opštim izborima bezrezervno podržte kandidate za najviše pojedinačne funkcije u Republici Srpskoj i na nivou BiH.

Društvene mreže