log in

Sljedeće sedmice sastanak lidera vladajuće koalicije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Koalicioni partneri u Srpskoj lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a uskoro će za isti sto, gdje bi trebalo da konačno dođu do usaglašenih zaključaka ili pak mimoilaženja u stavovima po pitanju kandidata za predstojeće opšte izbore u BiH.

Početkom marta predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da će koalicija koja je 12 godina uspješno odgovarala narodu i upravljala najvažnijim poslovima i ostvarivala velike rezultate biti u stanju da postigne dogovor i o pitanjima zbog kojih se okupljaju. Uvjerenje da će na sastanku rukovodstava stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj biti postignut korektan politički dogovor, izrazio je i sinoć u Bijeljini gdje je i potvrdio da svaka od ove tri stranke ima svoje kandidate i za predsjednika Republike i za člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik već odavno je javnosti saopštio da će on biti kandidat iz Srpske za člana Predsjedništva BiH, te da će SNSD ponuditi i kandidata za predsjednika Republike Srpske, ali o tome je kako je istakao potrebno usaglašavanje sa koalicionim partnerima. Dodik je izrazio uvjerenje da SNSD ima snagu za pobjedu na izborima.

Ono što je sigurno, sve će biti jasnije naredne sedmice kada će prema najavama biti održan sastanak rukovodstva stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Društvene mreže