log in

Rast BDP 3,5 odsto u odnosu na 2016. godinu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je bruto domaći proizvod u Srpskoj prošle godine rastao po stopi od 3,5 odsto u odnosu na 2016. godinu, a povećao se i broj zaposlenih, dok se broj nezaposlenih smanjio.

Komić je rekao da je potrebno što više raditi na povezivanju privrede i javne uprave, da bi rezultat toga bio transfer tehnologija, komercijalizacija znanja, te podizanje nivoa inovativnih aktivnosti.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da povećan broj učesnika konferencije iz godine u godinu pokazuje da profesori i istraživači sa evropskih univerziteta cijene istraživački rad banjalučkog Univerziteta.

Koordinator Evropske mreže preduzetništa u Republici Srpskoj Bojan Ćudić rekao je da će u okviru konferencije ova mreža organizovati poslovne susrete između učesnika konferencije, s ciljem razmjene iskustava.

Konferenciju "Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama", koja traje do 15. aprila, organizuje Ekonomski fakultet u Banjaluci, pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva iz Brisela i Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske.

Društvene mreže