log in

Članci poređani po datumu: četvrtak, 15 oktobar 2015

Objavljena prodaja zgrade Bobar banke

Kao što je i bilo najavljeno, a na osnovu Odluke Agencije za bankarstvo RS likvidacioni upravnik Banke objavio je oglas o prodaji imovine banke.

Predmet prodaje je: 

- Poslovni prostor u ul. Njegoševa br. 1, Bijeljina, Poslovni prostor, Trg kralja Petra I br. 4, te pokretne stvari u navedenim poslovnim prostorima (namještaj, oprema i umjetničke slike), prema posebnom spisku, koji se nalazi u Banci veličina 811 m2 po najnižoj početnoj cijeni od 2.166.400,00 KM.

- Trosoban stan u ul. 27. marta, lamela 10, veličine 64 m2 po najnižoj početnoj cijeni od 73.600,00 KM

- Trosoban stan u ul. Majora Dragutina Gavrilovića br. 10, veličine 64 m2 po najnižoj početnoj cijeni od 70.400,00 KM.

- Garaža u ul. Majora Dragutina Gavrilovića u podrumu, veličine 13 m2 po najnižoj početnoj cijeni od 7.150,00 KM

B) VOZILA:

- Škoda FABIA, limuzina 2003. 201.589 km po cijeni od 3.114.80 KM

- Škoda FABIA, karavan, 2009., 63.567 km po cijeni 6.584,80 KM

- Škoda FABIA, limuzina, 2004., 234.247 km po cijeni od 3.045.10 KM

- Škoda FABIA, limuzina, 2012., 30.700 km po cijeni od 12.382,30 KM

- Škoda FABIA, limuzina, 2004., 193.283 km po cijeni od 3.600,50 KM

- Škoda OSTAѴІA limuzina, 2008., 247.162 km po cijeni od 6.994,40 KM

- Škoda FABIA, karavan, 2010., 168.723 km,  po cijeni od 7.786,87 KM

Imovina se prodaje u faktičkom i pravnom stanju u kakvom se nalazi u momentu prodaje i na kupca se prenosi obim prava kojim "Bobar banka" a.d. Bijeljina - u likvidacii raspolaže u momentu prodaje.

Pravo učešća u javnoj prodaji imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit u iznosu od 10% od početne cijene predmeta prodaje koji se licitira sa naznakom rednih bro-jeva imovine koja se licitira. Uplata depozita može se izvršiti na transakcioni račun "Bobar banka" a.d. Bijeljina - u likvidacii broj: 551-790-22206171-91 otvoren kod Uni-credit bank a.d. Banjaluka najkasnije dan prije održavanja licitacije od-nosno do 16.11.2015. godine, a kupac je dužan dokaz o uplati depozita do-staviti Komisiji na uvid najkasnije na dan održavanja licitacije. Ako se licitira više od jednog predmeta prodaje, obavezna je uplata iznosa de­pozita koji je posebno određen za svaki predmet prodaje zbirno na jed-noj uplatnici ili posebno na više uplatnica. Maksimalan iznos depo­zita po jednom predmetu prodaje iz­nosi 50.000,00 KM. Depozit mora bita evidentiran na transakcionom računu Banke najkasnije sa danom 16.11.2015. godine. Učesnici sa kasnijim uplatama depozita ne mogu učestvovati na licitaciji.

Uvid u raspoloživu dokumentaciju zainteresovana lica mogu izvršiti svakog radnog dana u vremenu od osam do 16 časova u prostorijama Banke u Bijeljini, ulica Njegoševa br. 1, kao i razgledanje imovine u Bijeljini, a razgledanje imovine na drugim lokacijama izvan Bijeljine samo uz prethodni dogovor sa licima zaduženim za informacije uz najavu na telefon broj 055/233-300.

Prodaja imovine obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja - licitacije dana 17.11.2015. godine (utorak) sa početkom u 12 časova u prostorijama "Bobar banke" a.d. Bijeljina - u likvidacii, ulica Njegoševa br 1.

Oglas o prodaji objaviće se u dnevnom listu "Glas Srpske" i web stranici "BOBAR BANKA" AD Bijeljina - u likvidaciji (http://www.bo-barbanka.com).

Apel gradonačelnika Bijeljine za spašavanje Šećerane

Nakon sastanka sa predstavnicima Fabrike šećera, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je uputio apel ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevi Mirjaniću sledeće sadržine:

Na inicijativu radnika Fabrike šećera u Velikoj Obarskoj, a i sami zabrinuti za sudbinu ove fabrike, obraćamo Vam se sa zahtjevom za što hitnijim sastankom, kako bi pokušali da nađemo način da se ovaj značajan privredni potencijal spase od propadanja, odnosno, da se zaštite interesi zaposlenih.

Kao što znate, u Šećerani je u pripremi stečajni postupak, a nedavno je počela i prinudna naplata dugova, što prijeti da, korak po korak, dovede do potpunog raznošenja proizvodnih pogona i nemogućnosti da se proizvodnja ikada ponovo pokrene. Pri tom, najveći povjerilac su, zapravo, zaposleni u ovom preduzeću koji potražuju petogodišnje plate i doprinose i za njih postoji opasnost da budu zapostavljeni prilikom prinudne naplate potraživanja.

Radnici „Šećerane“ su predložili Operacioni i Otplatni plan i dostavili su ih Ministarstvu. U ovim dokumentima je razrađena strategija za ponovo pokretanje proizvodnje uz uslov da se pokrene stečajni postupak i da se nađe strateški partner kojem bi se imovina fabrike prodala u cjelini, a ne u dijelovima. U slučaju da se izabere opcija konačnog gašenja fabrike, zaposleni u „Šećerani“ traže pravičnije namirivanje potraživanja, pri čemu bi zaposleni bili tretirani ravnopravno sa ostalim povjeriocima.

Ipak, po njihovim riječima, i pored brojnih argumenata, Vlada i Investiciono-razvojna banka nisu smatrali za potrebno ni da sa predstavnicima „Šećerane“ razmotre mogućnosti za primjenu ovih planova.

Zato Vas još jednom molimo da prihvatite naš zahtjev i da sledeće sedmice dođete u Bijeljinu kako bi svi zajedno – Ministarstvo, Grad Bijeljina i predstavnici „Šećerane“ pokušali da nađemo rješenje za izlaz ove fabrike iz krize.

Proslava rezultata „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“

U martu mjesecu ove godine USAID je sklopio partnerstvo sa investitorima iz dijaspore u Austriji i domaćim kompanijama u Bosni i Hercegovini za proširenje proizvodnje kornišona u BiH. Partnerstvo je aktivno u 60 opština, odnosno gradova Bosne i Hercegovine, a među učesnicima projekta su žene i povratnici u oba BiH entiteta.

S obzirom da na tržištu EU postoji izražena potražnja za proizvodnjom domaćih kornišona, a da su kupcima iz EU potrebni sigurni dobavljači, projekat je od velike važnosti. 

"Veoma je važno partnerstvo koje USAID kroz svoje programe ima sa dijasporom iz BiH, s obzirom da dva miliona ljudi iz BiH živi kao dijaspora u 50 zemalja, a kroz ovaj program imaju priliku da investiraju u privredu BiH", istakao je zamjenik šefa misije Ambasade SAD u Sarajevu Pol Horovic.

U realizaciji projeta USAID "Partnerstvo za razvoj agrobiznisa" uključena su četiri preduzeća iz Bosne i Hercegovine i Austrije.

Jedna od korisnica ovog projekta je Jelica Petrović iz opštine Petrovo, uprkos odricanju i ulaganju, kaže da je zadovoljna ostvarenim rezultatima, a planira proizvodnju i sledeće godine. 

Pet hiljada ljudi, kroz ovaj projekat, našlo je posao, a s obzirom da će implementacija projekta trajati još četiri godine, očekuju se još bolji rezultati. Ipak, jedna od najvažnijih činjenica ovog projekta jeste da su korisnici pronašli zanimanje, svoj trud naplatili i kao rijetko ko danas mogu da se pohvale da njihove proizvode konzumiraju građani Evropske unije. 

Više pogledajte u videu u prilogu. 

Vlada obezbjedila novac za izgradnju 75 novih objekata

Srebrenka Golić, potpredsjednik Vlade Republike Srpske  izjavila je u Balatunu kod Bijeljine da je Vlada Republike Srpske obezbijedila 1.890.000 KM za izgradnju 75 novih objekata porodicama kojima je prošlogodišnja poplava u potpunosti uništila kuće.
Golićeva je, nakon obilaska 16 dosad novoizgrađenih objekata u Balatunu, rekla da je ovaj iznos obezbijeđen iz Fonda solidarnosti Srpske i da predstavlja više od pola od 3.700.000 KM, koliko je ukupno namijenjeno za izgradnju svih objekata. 

Zamjenik šefa misije Ambasade SAD u BiH Pol Horovic rekao je da je bio potreban veliki napor i zajednički doprinos svih organizacija, vlasti Srpske kao i grada Bijeljine da bi ovakav projekat mogao biti realizovan za relativno kratko vrijeme. 

Posao na izgradnji kuća u Balatunu kod Bijeljine na samom završetku, te da je dosad izgrađeno 16 novih kuća. Značajnu pomoć u izgradnji dala je Vlada Republike Srpske posredstvom Fonda solidarnosti, ali i američka Ambasada, te drugi realizatori projekta obnove nakon poplava, što je dobar primjer kako se može pomoći ljudima u nevolji.

Više pogledajte u videu u prilogu.

Alkohol i brzina najčešći uzroci najtežih saobraćajnih nezgoda

U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja u dane vikenda 09.i 10. oktobar na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina  sprovedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja usmjerena na kontrolu alkoholisanosti vozača. 

Tokom akcije sankcionisano je 77 učesnika u saobraćaju od čega su 72 sankcionisana zbog vožnje pod dejstvom alkohola, tri vozača zbog upravljanja prije sticanja prava i dva zbog vožnje pod uticajem droga. U dvodnevnoj akciji 18 lica je lišeno slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvonm alkohola.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da prilikom upravljanja motornim vozilima ne konzumiraju alkohol kako bi se na taj načinn izbjegle saobraćajne nezgode sa najtežim posledicama po lice. 

Takođe, ovu priliku koristimo da vozačima skrenemo pažnju na poštovanje brzine kretanja s obzirom da je za devet mjeseci ove godine nepropisna, nebezbjedna i neprilagođena brzina kretanja bila uzrok u 95 % saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, u 40% sa teškim povredama a 25% u saobraćajnim nezgodama sa lakšim tjelesnim povredama.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže