log in

Članci poređani po datumu: petak, 11 decembar 2015

Nove prostorije FK Miloš Obilić i SKUD Janja Novo naselje

Mjesna zajednica Nova Janja broji oko 800 domaćinstava, od čega je 650 stanovnika ovog naselja mlađe od 25 godina, koji su najvećim dijelom okupljeni oko kulturno umjetničkog društva i fudbalskog kluba. Danas je otvorena renovirana prostorija ukupne površine 115 kvadratnih metara , koju će koristiti ova dva udruženja.

 

 

Završna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje “ iz Bijeljine, organizovalo je završnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se odazvala 82  člana.

Ovo je jedna od četiri velike akcije  koje Društvo rganizuje tokom godine. Prema riječima predsjednika DDDK „Zdravlje“, Vlade Simića u organizovanim akcijama tokom  godine društvo prikupi oko 400 doza krvi , koje se koriste za potrebe Službe transfuzijske medicine u Bijeljini, kao i za potrebe pacijenata sa regije Bijeljina koji se liječe u kliničkim centrima izvan Semberije.

"Zadovoljstvo mi je što mogu istaći da se u rad ovog Društva uključuje sve veći broj  ljudi, a posebno  mladih koji zbog smjene generacija treba da nastave rad", rekao je Simić.

Stanislav Petrović iz Bijeljine, duže od 20 godina je dobrovoljni davalac krvi. Kako ističe odaziva se na svaku organizovanu akciju, ali i pojedinačni poziv za pomoć, jer je radostan ako je u mogućnosti da nekome pomogne, a možda i spasi život.

Svaka pojedinačna, a posebno organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi je od posebne važnosti za Transfuzijsku medicinu.

Prema riječima Dr Žarka Markovića, tokom godine u ovu službu javilo se oko 5000 lica sa željom da daruju krv, a uzeto je oko 4300  jedinica krvi.

 

DDDK „Zdravlje“ , trenutno broji oko 700 članova, a postoji od 1992. godine.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže