log in

Članci poređani po datumu: sreda, 02 decembar 2015

RiTe Ugljevik premašio mjesečne planove proizvodnje

Rudnik i termoelektrana Ugljevik je u mjesecu novembru u elektroenergetski sistem isporučio 161,86 GWh (gigavat sata) električne energije čime je mjesečni plan proizvodnje prebačen za 13%. Od početka godine zaključno sa novembrom mjesecom proizvedeno 1.607,55 GWh električne energije što je za 6,45% iznad plana proizvodnje za jedanaest mjeseci.

Rezultati proizvodnje uglja i otkrivke na rudniku-Površinskom kopu “Bogutovo Selo” su bili na nivou mjesečnog plana, dok je plan proizvodnje uglja za jedanaest mjeseci prebačen za 4%, a ostvarenje otkrivke je na nivou plana.

Trenutne zalihe uglja na deponiji termoelektrane su oko 180.000 tona.

Za jedanaest mjeseci iz ovog rudnika je isporičeno i 52.000 tona uglja za široku potrošnju.

 

“Ovo je nastavak kontinuiteta dobrih proizvodnih rezultata ovog preduzeća , koji na najbolji način potvrđuju opravdanoost investicija realizovanih u prethodnoim i ovoj godini sa ciljem podizanja pogonske spremnosti I energetske efikasnosti. Taj ciklus investicija je u našem preduzeću kontinuiran i ovih dana smo u probni pogon pustili novu polumobilnu sekundarnu drobilice na rudniku”,  izjavio je izvršni direktor za tehnička pitanja u Rudniku i termoelektrani Ugljevik Dragan Miljanović.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže