log in

Danas promjenljivo oblačno

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ujutru i prepodne na istoku promenljivo do pretežno oblačno i uglavnom suvo.

Slaba kiša će se javljati samo ponegde. U ostalim predelima sunčanije. Ponegde će oko reka biti prolazne magle. Tokom dana toplije i sunčano vreme, na istoku ostaje promenljivo uz razvoj oblaka koji će doneti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Kasnije popodne pljuskovi će se širiti duž reke Drine ka Semberiji, a povremeni pljuskovi će se javljati i na jugu i zapadu. Pljuskovi će biti slabije izraženi i javljaće se samo ponegde. Vetar slab do umeren severnih smerova, na planinama umeren. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 30°C, u višim predelima od 20°C.

U srijedu(11.07): Pretežno sunčano i toplo vrijeme u prvom dijelu dana. Popodne razvoj oblaka koji donose povremene pljuskove sa grmljavinom na jugoistoku, jugozapadu i  zapadu. Uveče i u noći na sjeveru postepeno naoblačenje uz slabu povremenu kišu, u ostalim predjelima suvo uz malu oblačnost. Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 17°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24°C do 29°C, na jugu oko 31°C, u višim predelima od 22°C.

U četvrtak(12.07): Promjenjljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na istoku i oblačno, a na jugu sunčano uz malu oblačnost. Popodne razvoj oblaka koji donose povremene pljuskove sa grmljavinom uglavnom lokalno u centralnom planinskom pojasu te s manjom vjerovatnoćom na sjeverozapadu. Minimalna temperatura vazduha od 11°C do 17°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 26°C do 30°C, na jugu oko 32°C, u višim predjelima od 23°C.

U petak(13.07): Ujutro sunčano i ugodne, tokom dana toplo, ponegdje  vruće i sparno. Popodne razvoj oblaka koji donose povremene pljuskove sa grmljavinom uglavnom lokalno s najvećom vjerovatnoćom na zapadu jugozapadu i jugoistoku. Kasnije poslepodne raslojavanje oblačnosti uz još po koji lokalni pljusak kao zaostatak nestabilnosti, zatim razvedravanje. Minimalna temperatura vazduha od 13°C do 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 25°C do 30°C, na jugu oko 32°C, u višim predjelima od 23°C.

Društvene mreže