log in

I danas sunčano i vruće

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom dana sunčano i vruće, postojaće uslovi za lokalne izolovane pljuskove, a u noći na ponedjeljak na zapadu i sjeverozapadu Krajine s jačim grmljavinskim procesima i pljuskovima.

Jutro vedro,  a tokom dana sunčano i vruće. Poslepodne, uz razvoj oblaka nestabilnosti postojaće uslovi za lokalne pljuskove i grmljavinu, a moguće je da bude i nepogoda s gradom, te mahovitim vjetrom, prvo u planinskom pojasu od jugozapada do istoka.

U jugozapadnoj struji ovi oblaci će se premještati prema sjeveru i sjeveroistoku.

U noći na ponedjeljak novo naoblačenje i osvježenje sa kišom i grmljavinom na zapadu u Krajini,  će se do jutra  premještati na istok, zahvatajući sjeverne predjjele i centralni planinski pojas.

Na jugu  Najviša dnevna temperatura vazduha od 33°C do  38°C, ponegdje na jugu Hercegovine i na sjeveroistoku i stepen dva toplije 40°C/41°C, u planinama od 31°C.

Temperatura u Bijeljini izmjerena u 8 časova:

Ponedjeljak 7 avgust: U noći prolazni pljuskovi i grmljavina, lokalno nepogode, tokom dana promjenjljivo, svježije i ugodnije.

U noći s prolaznom kišom pljuskovima i grmljavinom na sjeveru i u centralnom pojasu. Lokalno može biti nepogoda s gradom i pojačanim vjetrom. Na jugu suvo. Ujutro na sjeveru promjenjljivo do pretežno oblačno, lokalno sa mjestimičnom kišom, najvjerovatnije, na istoku, sjeveru i sjeverozapadu.

Tokom dana promjenjljivo uz tendenciju smanjenja oblačnosti u poslepodnevnim časovima. Poslepodne u planinama na jugoistoku će postojati uslovi za grmljavinske procese, dok će u ostalim predjelima biti suvo i ugodnije vrijeme. Vjetar umjeren zapadni, poslepodne slab i promjenjljiv. 

Jutarnja temperatura vazduha od 15°C do 20°C, na jugu do 25°C, u planinama od 13°C.  Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do  28°C, na jugu Hercegovine do 35°C, u planinama od 21°C.

U utorak 8. avgust:Ujutro u većini krajeva malo do umjereno oblačno, a lokalno povećana niska oblačnost na istoku, gdje može biti i magle.  Tokom dana sunčano a na istoku uz umjeren razvoj oblaka, postojaće uslovi za po koji izolovan pljusak i grmljavinu. 

Jutarnja temperatura vazduha od 13°C do 18°C, na jugu do 23°C.  Najviša dnevna temperatura vazduha od 29°C do  35°C, na jugu Hercegovine do 37°C.

Društvene mreže