log in

Od sutra osjetno hladnije s kišom, na planinama snijeg

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno i osjetno hladnije sa kišom, a u brdsko planiskim predjelima iznad 600 metara nadmorske visine i sa snijegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Kasnije popodne i u noći na utorak ponegdje će biti susnježice i snijega i u nižim krajevima. 

Duvaće umjeren i jak jugo, uz skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. 

Jutarnja temperatura biće do devet, na jugu do 13 stepeni, a najviša dnevna do 11, na jugu 15 stepeni. 

U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima prognozira se između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, U Hercegovini od 30 do 70 litara, a u centralnim područjima između 15 i 25 litara, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

U utorak, 14. novembra, očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u nižim krajevima, na sjeveru i jugu, a snijeg ili susnježica u brdsko planinskim predjelima. Sredinom dana padavine će slabiti. Jutarnja temperatura vazduha do četiri, na jugu do sedam stepeni, a najviša dnevna do sedam, na jugu do 12. 

U srijedu, 15. novembra, očekuje se oblačno i hladno vrijeme sa slabom kišom povremeno, mjestimično na istoku sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura vazduha do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura do sedam, na jugu do 12. 

U četvrtak, 16. novembra, očekuje se oblačno, tmurno i hladno vrijeme, uz ponegdje slabu kišu ili rosulju, a u planinama provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura do pet, na jugu do sedam, a najviša dnevna do osam, na jugu i sjeveroistoku do 13 stepeni. 

Temperatura danas u 13.00 časova: Bjelašnica nula stepeni Celzijusovih, Ivan Sedlo 10, Gacko, Mrakovica, Rudo i Višegrad 11, Sokolac, Nevesinje, Srbac 12, Kneževo, Srebrenica, Bijeljina, Brčko, Bugojno 13, Majevac, Manjača, Šipovo, Mrkonjić Grad, Prijedor, Sarajevo 14, Ribnik, Krupa na Uni, Doboj, Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Tuzla 15, Bileća, Trebinje, Bihać 16, Kotor Varoš, Krupa na Vrbasu, Novi Grad, Mostar, Sanski Most 17, Čelinac 18, a Banjaluka 19 stepeni Celzijusovih. 

Društvene mreže