log in

Danas hladno, uz kišu i snijeg

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa kišom, uz najvišu dnevnu temperaturu do 12 stepeni Celzijusovih.

Jutros je oblačno i vjetrovito sa kišom, na sjeverozapadu uz nešto jače padavine. Tokom prijepodneva kiša će jačati na zapadu uz pad temperature, a na planinama će početi snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana i popodne kiša će postepeno jačati i na istoku, a zahladiće i u tim krajevima. Do večeri u većini brdsko-planinskih predjela će padati snijeg uz formiranje snežnog pokrivača, a snijeg će padati i ponegdje u nižim krajevima na sjeverozapadu. 

U noći će u većini predjela padati susnježica i snijeg, a samo na krajnjem jugu kiša. 

Jutarnja temperatura će biti i maksimalna dnevna, od četiri na zapadu do 12 na istoku, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih. 

Temperatura će popodne opadati i uveče će biti znatno hladnije, od nula do sedam, u višim predjelima oko minus tri stepena Celzijusova. 

Vjetar će biti prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne sjeverozapadni. 

Temperatura jutros u 7.00 časova: Mrakovica i Bjelašnica nula stepeni Celzijusovih, Rudo dva, Višegrad i Krupa na Uni tri, Mrkonjić Grad, Prijedor, Ribnik i Novi Grad pet, Banjaluka, Sokolac i Srbac šest, Gacko, Kalinovik i Zvornik sedam, Tuzla osam, Bileća, Bijeljina, Doboj, Šipovo i Livno devet, Mostar 10, a Trebinje i Sarajevo 13 stepeni Celzijusovih.

Društvene mreže