log in

Danas oblačno i hladno, sa snijegom

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno i hladno sa snijegom, uz najvišu dnevnu temperaturu do dva stepena Celzijusovih.

Jutros je oblačno i hladno sa snijegom, a na krajnjem jugu sa kišom i susnježicom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

U nižim krajevima doći će do formiranja snježnog pokrivača od dva do 10 centimetara, a na planinama će pasti oko 20 centimetara novog snijega. 

Popodne padavine postepeo slabe i prestaju na sjeveru i zapadu gdje će u noći doći do razvedravanja uz vrlo hladno vrijeme. Na jugu i istoku padavine prestaju tokom noći. 

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus četiri do dva, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih. 

Vjetar će biti slab sjeverni i sjeverozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Temperatura jutros u 8.00 časova: Bjelašnica minus jedanaest stepeni Celzijusovih, Han Pijesak minus šest, Kalinovik minus pet, Sokolac, Kneževo i Manjača minus četiri, Nevesinje i Mrkonjić Grad minus tri, Krupa na Uni, Šipovo, Gacko, Sarajevo, Ribnik, Istočno Sarajevo, Tuzla i Bugojno minus dva, Banjaluka, Kotor Varoš, Krupa na Vrbasu i Livno minus jedan, Srbac, Doboj, Novi Grad, Foča, Srebrenica, Bijeljina, Zvornik i Brod nula, Bileća dva, Mostar tri, a Trebinje četiri stepena Celzijusovih. 

Visina snijega jutros u 8.00 časova: Gacko 30 centimetara, Kalinovik i 
Han Pijesak 28, Sokolac 25, Rudo 24, Srebrenica 23, Nevesinje 16, Foča 11, Bijeljina sedam, Mrkonjić Grad šest, Zvornik i Šipovo četiri, Ribnik tri, Novi Grad, , Banjaluka i Doboj dva, a Krupa na Uni i Srbac jedan centimetar.

Društvene mreže