log in

Danas nestabilno vrijeme uz povremenu kišu

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti malo svježije i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će biti češći na jugu i istoku, a popodne i na sjeveru.

Jutros je umjereno i pretežno oblačno mjestimično sa kišom i pljuskovima na sjeveroistoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 29, u višim predjelima do 19 stepeni Celzijusovih. 

Tokom dana zadržava se promjenljivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, češći na jugu i istoku, a kasnije popodne na sjeveru. U noći djelimično razvedravanje i prestanak kiše. 

Vjetar će biti umjeren, u većem dijelu biće južnog i jugozapadnog smjera, a na, sjeveru i sjeveroistoku sjevernog i sjeverozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda. 

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Kalinovik i Han Pijesak 12, Sokolac 13, Mrakovica i Livno 14, Gacko, Bugojno, Sarajevo i Nevesinje 15, Mrkonjić Grad i Rudo 16, Ribnik, Foča, Prijedor, Šipovo i Višegrad 17, Bileća, Novi Grad, Srebrenica, Krupa na Uni 18, Srbac i Tuzla 19, Trebinje, Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj 20, Mostar 22 stepena Celzijusovih. 


Padavine u protekla 24 časa: Mrkonjić Grad i Rudo 10, Bijeljina 12, 
Foča 13, Sokolac 14, Zvornik 17, Nevesinje 18, Han Pijesak 20, Srbac 25, Gacko 29, Doboj 31, Trebinje 37, Bileća 121 litar po metru kvadratnom.

Društvene mreže