Logo
Odštampajte ovu stranicu

Koštaju milijardu evra, a niko ih ne vozi: ”Groblje” novih “mercedesa” u Njemačkoj

Koštaju milijardu evra, a niko ih ne vozi: ”Groblje” novih “mercedesa” u Njemačkoj
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Njemačka javnost zaintrigirana je nakon fotografije koja pokazuje 9.000 novih “mercedesa” koji su parkirani na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma u Grobenknetenu u njemačkoj Donjoj Saskoj.

Kako javlja radio Bremen, riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu evra koje je “mercedes” bio prisiljen privremeno uskladištiti.

Razlog još nije potpuno jasan, ali novinari radija Bremen otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Tuskalosi u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde “mercedesa” te imaju po nekoliko ozbiljnih nedostataka.

Najviše ima SUV modela GLE i GLS te coupe izvedbe C i E klase, kao i znatan broj ultraluksuznih “mercedes-maybacha S-klase” koji su stigli u njemački pogon u Bremenu na doradu.

Zanimljivo je da među njima ima i modela za američko tržište, kao i činjenica da su tamo smješteni i modeli koji se više ne prodaju poput ML-a i R-klase, otkriva njemački Bild.

Automobili su posljednjih sedmica tegljačima svakodnevno dopremani na bivši vojni aerodrom koji je zaštićen visokom ogradom te u potpunosti pokriven videonadzorom.

“Mercedes” trenutno 40.000 novih automobila ne može pustiti u prodaju (GLE i GLS) zbog nedostataka uočenih kod sjedišta i branika kod montaže, a čekaju se i neki od dobavljača da povise nivo kvaliteta na kakvom u “mercedesu” insistiraju, prenose mediji.

Iz uprave su javili kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

(Avaz)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.