log in

Otkud „suhoj 34“ na auto-putu u Rusiji

foto: twitter foto: twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije ruskog borbenog aviona „suhoj 34“, koji auto-putem vuče vojno vozilo. To je izazvalo veliko iznenađenje ostalih učesnika u saobraćaju, a stručnjaci širom svijeta su analizirali zašto se avion transportuje na takav način.

Prema analizama komentatora, da je avion vučen na prikolici, to ne bi bilo veliko iznenađenje. Međutim, avion je vučen tako da se kreće pomoću sopstvenih pneumatika.

Na fotografijama se vidi da su krila aviona uklonjena, navodno zbog transporta. Primjetne su i oznake na letjelici iz kojih se vidi da je konkretna letelica učestvovala u određenim misijama.

Moguće je da je riječ o jednom od aviona koji su bili razmješteni u bazi Latakija u Siriji, iako se to ne može pouzdano utvrditi.

Neki korisnici društvenih mreža su pretpostavili da Rusi premještaju avione koji nisu sposobni za letnje iz Buturlinovke u Voronjež prije nego što snijeg prekrije puteve. U Voronježu se nalazi nekoliko aviona „suhoj-34“.

Izvori sajta The Aviationist pominjali su i glasine da će tijelo aviona biti korišćeno za trening u Voronježu.

Međutim, neki korisnici društvenih mreža primjetili su da je grad Lipeck od Voronježa udaljen manje od 200 kilometara.

Zbog toga se vjeruje da je avion učestvovao u incidentu koji se dogodio 6. septembra ove godine. Riječ je o sudaru dva „suhoja 34“ u okolini Lipecka. Posle sudara, obje letjelice su bezbjedno sletjele a jedna je ostala bez krila.

Specijalna komisija sada istražuje uzroke tog incidenta.

„Su-34“ je dvomotorni taktički višenamjenski lovac bombarder četiri plus generacije.

Društvene mreže