log in

Članci poređani po datumu: ponedeljak, 01 oktobar 2018

Osnovano Gradsko pozorište "Semberija" /VIDEO/

U Bijeljini je registrovano Gradsko pozorište „Semberija", a očekuje se da prva predstava bude odigrana početkom sledeće godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića na kojoj su učestvovali i odbornik u Skupštini Grada Darko Mitrić, koji je u Skupštini i podnio inicijativu za osnivanje nove ustanove kulture, odnosno, vršilac dužnosti direktora Pozorišta Ivan Petrović.

Zašto je RS potrebna Vlada stručnjaka? /VIDEO/

Prema riječima Zorana Pavlovića eksperta za ekonomska pitanja, današnji okrugli sto čine stručni ljudi koji mogu mnogo toga pametnog  da kažu i da zajedno izlože zajednički stav koji se ogleda u potrebi stručne vlade koja će voditi Srpsku u pozitivnom smjeru. 

Unaprijediti saradnju u oblasti industrije /VIDEO/

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i zamjenik gubernatora Nižnjenovgorodske oblasti Evgenij Ljuljin konstatovali su danas u Banjaluci da dodatno može biti unaprijeđena saradnja Srpske i ove ruske oblasti u drvoprerađivačkoj, namjenskoj, hemijskoj, auto i metaloprerađivačkoj industriji.

Zabranjeno spaljivanje poljoprivrednih ostataka

Na osnovu Odluke o mjerama zaštite od poljske štete i spaljivanja organskih ostataka na poljoprivrednom zemljištu (Službeni glasnik Opštine Bijeljina broj: 03/07), Poljoprivredna inspekcija Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina, obavještava poljoprivredne proizvođače da je članom 10. ove Odluke, zabranjeno spaljivanje organskih ostataka posle žetve usjeva, kao i drugih otpada na poljoprivrednom zemljištu.

Pretplatite se na RSS feed

Društvene mreže